Godišnji odmor sa decom -Putovanje avionom

Ukoliko nemate automobil ili je put dug, razmotrite putovanje avionom ili vozom-spavaćim kolima.

Ako putujete avionom, proverite pre polaska na sajtu kompanije koliko tečnosti i mlečne formule možete poneti u ručnom prtljagu. Ponesite hranu za decu, obrok u avionu je  često neukusan i nejestiv. Vodu kupite u FREE-SHOP-u. Možda je skuplja, ali možete da je unesete u avion bez problema.

Dete ispod dve godine u avionu nema svoje sedište, već sedi u krilima roditelja. Uz prtljag, uvek možete da „čekirate“ i jedna dečja kolica, ali to proverite kod aviokompanije kada kupujete kartu. Deca iznad dve godine imaju pravo na svoje sedište i svoj prtljag.

Pre ukrcavanja promenite bebi pelene, a starije dete neka ode u toalet.

Tokom poletanja i sletanja, zbog pritiska u ušima, preporučuje se žvakanje (žvake), za bebe sisanje ili da pije iz flašice.

Razmislite o zabavi tokom putovanja za decu, pa ponesite tablet sa crtanim filmovima. I bombone, da „potkupite“ okolne putnike ukoliko Vaše dete puno plače.

 

Specijalistička pedijatrijska ordinacija „Doktorka Tanja“

U specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji „Doktorka Tanja“ moguće je dobiti dijagnozu i adekvatno lečenje bolesne dece i adolescenata, obaviti sistematske preglede, kao i preglede kod naših kolsultanata-subspecijalista sa Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“.
Posebno smo ponosni na naše Radionice (zdravstveno-vaspitni rad u malim grupama).

Ordinacija

Kursulina 39/1,
32300 Gornji Milanovac, Srbija
E-mail: info@drtanja.rs; doktorka.tanja.gm@gmail.com
(+381) 065 848 0759; 032 710 510

Ponedeljak - Četvrtak 10:00-18:00
Petak 10:00-16:00
Subota 10:00-12:00
Van radnog vremena i praznikom po pozivu